Natuurwerkdag 8 juni 2019

Komt u meehelpen met de bestrijding van Amerikaanse vogelkers?

40 jaar geleden werd dit gebied gedomineerd door zandduinen en heide. In de afgelopen decennia is het bos echter vrijwel volledig dichtgegroeid. Voor een belangrijk deel kwam dit door de Amerikaanse vogelkers.

Opslag van Amerikaanse vogelkers

Sinds een paar jaar zijn we bezig met de bestrijding van deze invasieve soort en daar kunnen we uw hulp goed bij gebruiken. Daarom organiseren we op 8 juni aanstaande opnieuw een natuurwerkdag.

Wat gaan we precies doen?

De laatste jaren hebben we heel veel Amerikaanse vogelkers verwijderd. Het is echter een hardnekkige plant waarvan elk jaar weer vele zaailingen de kop opsteken. Deze jonge zaailingen gaan we met de hand verwijderen. Dat is best een pittige klus, maar vele handen maken licht werk.

Aanmelden

Om ervoor te zorgen dat we voldoende handschoenen, koffie en thee bij ons hebben, vinden we het fijn als u zich hier vooraf voor aanmeldt. We beginnen op zaterdag 8 juni om 9:30 uur aan de Hessenweg Oost. Uiterlijk 13:00 uur ronden we af. Voor koffie en thee wordt gezorgd.  U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar marc@heidehof.org