Tarieven Hoogengraven vastgesteld

De tarieven van Natuurbegraafplaats Hoogengraven zijn bekend. De tarieven variëren van €2250,- voor een urngraf in het bos tot €4750,- voor een Heidegraf.

Op Hoogengraven kennen we twee soorten graven: Heidegraven en Bosgraven. Een Heidegraf is gelegen in een van de open gedeeltes van het terrein, met uitzicht op de heide. Bosgraven vindt u in het meer beschutte gedeelte van het terrein.

Het tarief voor een Bosgraf ligt iets lager dan een Heidegraf.

De opbrengsten worden deels aangewend voor natuurbeheer nu en een deel wordt gereserveerd voor natuurbeheer in de toekomst. Bovendien wordt een deel aangewend voor het realiseren van nieuwe natuur in het gebied Ommermars.

Bekijk alle tarieven.

Eerste begrafenis

Hoewel de officiële opening nog niet heeft plaatsgevonden, is onlangs wel de eerste begrafenis op Hoogengraven geweest. In de loop van de vier jaar die we met de voorbereidingen bezig zijn geweest, hebben we met verschillende mensen een band opgebouwd. En in sommige gevallen ging dat om mensen die wisten dat ze terminaal ziek waren en heel graag op de natuurbegraafplaats begraven wilden worden.

Toen er een paar weken geleden een verzoek binnenkwam, wilden we niet weigeren. Aangezien het bestemmingsplan rond is, en er dus geen formeel beletsel is, hebben we gehoor gegeven aan dit verzoek.

Reserveren nog niet mogelijk

Het reserveren van plekken is pas mogelijk als we alle achterliggende systemen helemaal rond hebben. Tot die tijd is het wel mogelijk om bij voorinschrijving aan te geven dat u interesse hebt in een plek op Hoogengraven.

Rondleiding

Inmiddels is er zoveel gebeurd op het terrein dat we u graag eens willen laten zien hoe de natuurbegraafplaats vorm krijgt. Daarom organiseren we op zaterdag 2 september een rondleiding over het gebied.

De rondleiding begint om 14:00 uur vanaf de kruising Middenweg – Hessenweg-Oost en zal ongeveer anderhalf uur duren. Denkt u aan goed schoeisel? De paden zijn niet verhard.

Goed om te weten: er is nog geen toilet aanwezig op het terrein. U kunt zich aanmelden voor deze rondleiding via natuurbegraafplaatsommen.nl/rondleiding