Tarieven

U kunt op Hoogengraven vanaf november een graf reserveren. De prijzen voor een graf op Natuurbegraafplaats Hoogengraven zijn in verhouding een stuk lager dan bij een traditionele begraafplaats. Dit komt onder andere doordat er geen kosten zijn voor het onderhoud van een graf of de verlenging van grafrechten. Ook krijgt u niet te maken met hoge kosten voor een grafmonument.

Graven

Graven zijn ruim gesitueerd, met enige meters tussen de graven. U betaalt eenmalig aankoopkosten. Dat is inclusief beheer en onderhoud door Hoogengraven. U ontvangt een grafakte waarop de precieze locatie van het graf staat aangegeven. De kosten kunnen eventueel in termijnen worden betaald.

SoortTarief
Heidegraf€ 4750,-
Bosgraf€ 4000,-
Urngraf Heide€ 2750,-
Dubbel urnengraf Heide€ 4500,-
Urngraf Bos€ 2250,-
Dubbel urnengraf Bos€ 3500,-

Heidegraf of bosgraf?

Op Hoogengraven kennen we twee soorten graven: Heidegraven en Bosgraven. Een Heidegraf is gelegen in een van de open gedeeltes van het terrein, met uitzicht op de heide. Bosgraven vindt u in het meer beschutte gedeelte van het terrein.

Asverstrooiing

Het verstrooien van as is niet toegestaan op Hoogengraven, omdat dit schadelijk is voor natuur. U kunt as wel uitstrooien in een graf of in een urn begraven. Een familiegraf is mogelijk, of een kindergraf met plek voor ouders ernaast, maar ook meerdere plekken naast elkaar. We zoeken graag samen met u naar de beste oplossing.

Begraafkosten

Het begraaftarief is voor het delven en sluiten van een graf, de wettelijk verplichte administratieve handelingen en de uitgebreide begeleiding tijdens een begrafenis. In het weekend geldt een opslag van 50%.

Begraafkosten Bos- of Heidegraf€ 595,-
Kosten as- of urnbegraving€ 375,-

Gedenktekens en grafaanduiding

Op een graf op Hoogengraven kunt u een boomschijf met inscriptie laten plaatsen. Hier zijn voor u geen kosten aan verbonden. U kunt contact met ons opnemen voor het bestellen van de schijf. Een boomschijf blijft jaren liggen, maar is wel vergankelijk. Nabestaanden kunnen een nieuwe laten plaatsen als die behoefte er is. Daar zijn dan wel kosten aan verbonden.

Betalingsregeling

Op Natuurbegraafplaats Hoogengraven bestaat de mogelijkheid om vooraf een plek te reserveren. U verwerft op dat moment het eeuwigdurend grafrecht. De factuur voor het grafrecht wordt ook op dat moment verstuurd. Het is mogelijk om dit bedrag in termijnen te betalen. Bijvoorbeeld met een betalingsregeling van 10 jaar. Dit kunt u bij het reserveren van de plek aangeven. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.